Laura Guarch és una cantautora amb una gran dosi d'actitud”

— Turtle Tempo (trad. Càrol Ferré)

BIOGRAFIA

Laura Guarch va estudiar piano clàssic i clarinet al Conservatori de Tortosa, es va graduar en Pedagogia Musical a l’ESMuC i en Orff Schulwerk a San Francisco i ha obtingut un màster en Creació de Performance Contemporània a la universitat de Goldsmiths (Londres). 

Després de l’aparició a TV3 amb els Barcelona Gospel Messengers en la primera edició de concurs coral Oh Happy Day l’any 2013 i la subseqüent gira per tot Catalunya el 2014, la cantant d’Ulldecona va marxar a viatjar per ciutats europees amb una loop station. En va sorgir el projecte Street Vocals, un espectacle a cappella d’una sola veu enregistrant diverses capes en directe, tot creant versions vocals úniques d’alguns dels hits més icònics de soul, jazz i pop. Street Vocals ha estat seleccionat en molts festivals de renom de música i espectacles de carrer a Alemanya, Suïssa, Liechtenstein, el Regne Unit, la República Txeca i Montenegro del 2016 al 2019. 

Actualment afincada a Londres, Laura Guarch s’ha establert com a vocalista professional amb grups vocals de cambra i cors professionals com ACM Gospel Choir i London Contemporary Voices i ha creat una companyia d’arts escèniques participatives i site-specific amb l’escenògrafa i directora de teatre francesa Sarah Le Quang Sang; anomenada Convex. En les propostes de Convex, Guarch composa música vocal i crea instal.lacions sonores per a passejades immersives que donen veu a espais oberts amenaçats per la privatització i la contaminació, especialment als rius i a l’espai públic com a bé comú.

Fleeting Light marca el debut de Laura Guarch en la creació i producció de música original en un registre de pop electrònic / pop d’avantguarda. 

El so de Guarch és d’influències eclèctiques: el soul i la força de Nina Simone, la imaginació extraterrestre i innovadora de Björk, la bellesa delicada de Bon Iver. Actualment també s’inspira amb les veus d’Aurora, Agnes Obel i Florence + The Machine. Recentment l'ha fascinat el treball vocal de Julianna Barwick.

Com a artista interessada en la protecció d'hàbitats vulnerables i la connexió de la música amb la natura, Guarch està fent recerca pràctica en enregistrament sonor de l'entorn, dissen sonor i performance.